2016. ápr 10.

Focivilág Magazin

írta: Focivilág Magazin
Focivilág Magazin

Focivilág Magazin

Az 1993-ban Magyarország egyetlen, kizárólag labdarúgással foglalkozó lapjaként elindított Focivilág tárgyilagosan, nagy részletességgel mutatja be a nemzetközi labdarúgás eseményeit, fókuszban az öt európai élbajnoksággal (az angol Premier League, a francia Ligue 1, a német Bundesliga 1, az olasz Serie A és a spanyol Primera División), a nemzeti válogatottak mérkőzéseivel és a klubkupákkal. Foglalkozik az öreg kontinensen zajló összes többi pontvadászattal, a többi földrész futballjával, szurkolói kultúrával, a régi idők focijával, emellett figyelemmel kíséri külföldön játszó honfitársaink pályafutását. A Focivilágból az elmúlt 15 évben 552 szám jelent meg. Az újság megjelenése 2006 novembere óta szünetel.

fv.jpg

A Focivilág a sportkönyvek kiadásában Magyarországon piacvezetőnek számító Aréna 2000 kiadóval együttműködve több könyv elkészítésében is tevékenyen részt vett. Munkatársaink tollából jelentek meg kötetek az alábbi sorozatokban: „Minden idők legjobb futballistái”, „A világ legjobb futballistái”, „A világ leghíresebb futballklubjai”. Szerzőink ezen kívül közreműködtek a kiadó gondozásában 1997 óta megjelenő (a következő esztendőtől kezdődően 2004-ig két kötetben kiadott) Futballévkönyv nemzetközi részének elkészítésében is.
 
A Focivilág 1995-ben indította útjára a Topligák könyvsorozatot, amely eddig négy kötetet ért meg. Ezekben a lehető legnagyobb részletességgel mutattuk be az öt topliga (az angol Premier League, a francia Ligue 1, a német Bundesliga 1, az olasz Serie A és a spanyol Primera División) adott szezonját, a csapatokat és játékosaikat, a bajnokságot fordulókra bontva és egészében, statisztikákkal, érdekességekkel kiegészítve. A sorozat eddigi kötetei: Topligák 1994–1995, Topligák 1996–1997, Topligák 2001 és Topligák 2002–2003.
 
Szerkesztőgárdánk Magyarországon elsőként és egyedülálló módon 1996-ban videokazettát jelentetett meg Szurkolók ’95 címmel, amelyben bemutattuk valamennyi NB I-es labdarúgócsapat szurkolóit, ultráit. A közel kétórás anyag átfogó képet adott arról, hogy hol tartott 1995-ben a magyar szurkolási kultúra.
 
A 2000-es Európa-bajnokság alatt Harmos Zoltán főszerkesztésével indult el a Futballcsillagok című, 48 oldalas, havonta megjelenésre került futballmagazin, amelynek célja a sportág legkiemelkedőbb alakjainak bemutatása volt. Rendszeresen négy játékosról (poszter melléklettel) és egy klubról tájékozódhatott az olvasó egy adott szám hasábjain. A kiadványok különlegessége volt a lap közepén elhelyezkedő, fekete-fehér História melléklet, melyben régi idők labdarúgásáról olvashatott az érdeklődő, a Focivilágtól megszokott statisztikai részletességgel. A magazinból nyolc szám jelent meg.
 
Szakmai konzultánsként és a kézikönyvtár összeállítójaként részt vettünk az ADOC-Semic Kft. gondozásában megjelent alábbi kiadványban: Clive Clifford – Futball Enciklopédia.
 
Szerkesztőségünk 2007 tavaszán az angol nyelvű Global Soccer című kiadvánnyal jelentkezett, amely egyedülálló módon foglalkozott a világ labdarúgásával, és igyekezett havonta a lehető legteljesebben összegyűjteni a sportág történéseit.topliga.jpg

A szöveg forrása:http://focivilag.eu/

Szólj hozzá

Európa-bajnokság Bundesliga Premier League Primera División Focivilág Topligák